Clubnieuws:

https://clubbello.protractus.nl/nl/Clubnieuws/

Zondag, 12-01-2020: Crossbaan. (Wiebe)

Geen enkele Bello meldde zich vanmorgen  via de whatsappgroep als deelnemer aan onze zondagse ATB-rit.  Niet vreemd dat ik de mogelijkheid niet uitsloot om alleen de Bello-eer hoog te moeten houden. Toen ik echter, enkele minuten vóór 9.00 uur en vroeg voor mijn doen bij de Spar arriveerde, stond Rocus daar al te wachten. It takes two to tango waardoor niets  het welslagen van de rit van vandaag  meer in de weg stond. Misschien een beetje regen later op de dag, maar bij het vertrek  was het droog en lekker fris weer. Heerlijk om buiten te zijn waar de energie zit.
Rocus voelde er wel voor om de crossbaan te pakken maar dan in omgekeerde richting.  Dus vanaf de A 50 naar de Kop van Deelen. Vanaf de start fietsten we deze keer via de Domeinlaan en langs de hockeyvelden het bos in. Langs oude en nieuwe routes richting de Haverkist waren we elkaar ineens kwijt. Maar, beide terugfietsend op onze schreden, behoorde dat probleem snel tot het verleden.
Via de nieuwe route die parallel loopt aan de Burg. Bloemersweg kwamen we bij de brandtoren en koersten we langs het betonpad af op het viaduct over de A 50, vlakbij de ingang van de crossbaan. Daar was het een drukte van belang en de voorbereiding voor wedstrijden in volle gang. Maar  de motoren zwegen nog.  De natuur nog in rust, straks in rep en roer. 
Met de wind vol in de rug zeilden we naar de Kop van Deelen en vandaar via de “Ronald-route” het Deelerwoud door. Ineens werd het heel erg druk met tegenliggers voorzien van stuurbordjes die rechtsaf sloegen waar wij eigenlijk nooit mogen komen. Blijkbaar heeft de Merida ATB Tocht die deze tocht vanuit Klarenbeek organiseerde  betere relaties met Natuurmonumenten dan een stelletje ATB’ers  die onder de vlag van Bellos of  Veluwerijders fietsen.  
Ter hoogte van het oorlogsmonument verscheen de afstand van 30 kilometer in beeld hetgeen ons deed besluiten om te pauzeren bij Victoria. Daar hebben Rocus en ik het wereldleed (Australië) de revue laten passeren, ons zitten verheugen op het komende weekend ( Schier ) en ons verbaasd over het feit dat we maar met z’n tweeën waren.  Maar de koffie met heerlijk appelgebak smaakte er niet minder om. Een foto waard om op de groepsapp te plaatsen,  die het antwoord bewerkstelligde op de vraag waar iedereen toch was. En waaruit blijkt dat Lomar fnuikend is voor de opkomst bij de Spar.
Met een dikke zes sleepte ik het schrijven van het verslag binnen en maakten we ons klaar voor het vervolg van de rit die regenachtig zou verlopen. Fietsend  door de de Varrenna, langs  Hoeve Delle en de resterende kilometers achter Loenen, Eerbeek en Laag-Soeren langs, kwamen we toch met  een voldaan gevoel en 55 km. op de teller mooi op tijd voor de lunch thuis.
 


 

Zondag, 05-01-2020: Oiebollentocht, maar geen oliebollen (Ferry)

Vanmorgen staan we met 5 fietsers aan de start: Willem, Rocus, Pieter, Wiebe en mijzelf. Een behoorlijke opkomst dus na alle oliebollen. Het is zeer somber en behoorlijk zacht weer. Weinig wind.

We kiezen traditioneel voor een rit naar het chauffeurscafé. Pieter gaat in volle vaart voorop en dat blijft zo de hele rit. Een enkele keer wordt hij door Wiebe teruggefloten omdat hij een ‘verkeerd’ pad dreigt te nemen. Verder gaat het over bekende paden waarvan ik toch vaak niet weet waar die nou precies uitkomen. De paden zijn ondanks de miezerregen van gisteren over het algemeen behoorlijk droog. Door de snelheid van Pieter zijn we kort na tienen al bij onze pauzeplek. Oliebollen zijn er helaas niet meer. De koffie met appeltaart smaakt er niet minder om.


Na de pauze besluiten we (lees: Wiebe) dat we door de Varenna en het Deelerwoud en langs de crossbaan terug gaan. Tot nu toe zijn we weinig fietsers en wandelaars tegengekomen, maar dat verandert als we in de buurt van de Posbank over de nieuwe mountainbike route gaan. Het single-track pad is door het grote aantal fietsers behoorlijk uitgesleten en modderig.

Op weg naar de Carolinahoeve nemen Pieter en ik afscheid van de anderen en gaan we binnendoor terug naar Ellecom. Ook vandaag blijkt dat het altijd weer leuk is met somber weer buiten te zijn. Na 57 km ben ik weer thuis. Inmiddels zijn we al halverwege het mountainbike seizoen.


Zondag, 29-12-2019: Mooie winterse zondag naar Terlet of Victoria of t (Willem)

Het zou een mooie winterse dag worden en dat werd het. Best fris, maar wel droog en helder weer.
Aan de start verschenen Roel (onaangekondigd, maar meer dan welkom) Wiebe (aangekondigd), Rocus (aangekondigd), Ferry ook onaangekondigd en ook zeer welkom) en Willem (aangekondigd). Na de gebruikelijke discussie over legaal/niet-lagaal vertrokken we. Doel zou Terlet zijn, maar dat wer vervolgens gewijzigd in Victoria. Dus op weg over legale, edoch lastige en technische paden. Hier en daar een missertje zonder, maar ook met gevolgen. Meer dan wat zand op de kleding was het echter niet.
Dicht bij Victoria aangekomen wijzigde het doel plotsklaps weer in Terlet. Nee, niet rechtstreeks, maar via een omweg. Even leek het er op alsof het doel weer wijzigde in Victoria, maar het bleef bij schijn.
Bij Terlet, dat tot grote opluchting van Wiebe, wel open bleek te zijn (bij een gesloten termiekbel zouden wij Wiebe's accu leeg laten lopen, hadden wij beloofd) wachtte Blonde Bente, die Biiberend op haar scooter was komen aanrijden. Gelukkig werd koffie en het appelgebak snel door haar geserveerd. Het nieuws werd door ons doorgenomen, zodat het oud nieuws werd en vervolgens ginegen wij op pad voor de terugweg. Voor vertrek wist Wiebe nog wel te bewerkstelligen dat Bibberende Blonde Bente mij aanwees voor het maken van het verhaal. 
Over de terugweg valt weinig te vermelden, behalve dat na verloop van tijd Wiebe het tempo begon aan te geven. Bewijs dat het bij de overigen niet meer zo soepel ging. Bij het bekijken van de route op de kaart zie ik nu, dat wij een rare lus hebben gemaakt. Daar was ik me tijdens het fietsen niet zo bewust van.
Uiteindelijk 48 km op de teller met een gemiddelde van 16,6 km/uur. Is dat goed of niet zo goed? Ik weet het niet, maar het was wel mooi.

 

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.