Clubnieuws:

https://clubbello.protractus.nl/nl/Clubnieuws/

Zondag, 16-02-2020: 2 tegen 1 (Wiebe)

Vanmorgen bij de Spar werd bevestigd hetgeen uit de  groepsapp al viel af te leiden. Aanwezig Meindert, Rocus en schrijver dezes en een rondje Arnhem als zondagmorgenrit. Op de ATB, hoewel Arne nog probeerde om de Bello ’s op de racefiets te krijgen. Pieter meldde zich af met een verkoudheid en zodoende gingen we gedrieën op stap.
De e-atb ’s waren vanmorgen met 2 tegen 1 in de meerderheid en Rocus moest dan ook het door hem voorgestelde rondje Arnhem zo nu en dan bezuren. Want de rit daarnaartoe over het asfalt verliep via de Posbank, de klim in Rozendaal, en via de Schelmseweg naar het beoogde koffieadres Landgoed Groot Warnsborn.  
Na rond 30 km. arriveerden wij om 10.30 uur bij het koffieadres waar ons te verstaan werd gegeven dat het restaurant pas om 11.00 uur open ging. Het door Rocus geopperde alternatief, West-End bij Papendal, werd omarmd, het asfalt verlaten en via de mooie bospaden van het landgoed gingen we welgemoed op pad naar West-End. Met als resultaat dat we na enige tijd fietsen weer bij Warnsborn uitkwamen. Dan maar via het asfalt naar West-End waar we ons de koffie en het gebak lekker lieten smaken. Meindert vertelde ons alles over zijn nieuwe huis, de aanstaande verbouwing en zijn tijdelijke onderkomen. Maar net zo belangrijk het plezier dat hij met zijn e-bike weer beleeft aan het mountainbiken met de Bello ‘s. In zijn nadeel spreekt wel dat hij zich vandaag uit het schrijven van het verslag manipuleerde. Welkom terug Meindert.
De woensdag-atb’ers kennen het wel, het tunneltje onder de A-50. Door Rocus aanbevolen en opgevolgd. Maar goed en wel onderweg na de pauze viel ineens de stroom uit van de e-atb van de schrijver van dit stukje. Inspectie wees uit dat de beschermkap van de accu ontbrak en de accu door een heuveltje of zo  los was geraakt van de polen. Dus terug en zoeken maar. Totdat een stop werd ingelast om Pia te bellen of het ontbrekende element misschien nog in de garage lag en dus niet was aangebracht. Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat het antwoord van Pia ja was.
Om een tweede keer stroomuitval te voorkomen werd besloten de thuisreis over het asfalt te laten verlopen. Via de Schelmseweg en langs de Rosendaelsche Golfclub fietsten we  richting de brandtoren, daar linksaf om Rocus in de gelegenheid te stellen al klimmend naar de Elsberg de, volgens zijn opgave, 661 hoogtemeters vol te maken.   
Bij de Elsberg voltrok zich de splitsing van de fietsers naar hun respectieve woonadressen. We zullen allemaal om ongeveer 13.15 thuis zijn gekomen met rond de 70 km. op de teller. Droog en wel en lekker uitgewaaid.  

Zondag, 09-02-2020: Onachtzaamheid? Fakenews zwakte? (Fred)

Beste Bello's, Dit jaar is Wiebe bijna 80 jr. geworden. Aan dat levensjaar is hij namelijk afgelopen week begonnen. Zelfs tot in de gelederen van Veluwerijders heeft men zijn traktaties laten smaken. Wat zeg ik, tot in BelloWest genoten wij van een braspartij bij de Meisjes met koffie en appelpunten. Dat zou toch volop reden hebben moeten zijn voor een overweldigende opkomst. Oranje betekent in het verkeer: kruispunt vrijmaken, dat is wat anders dan kruispunt vrijhouden. Dus die weercode oranje zonder code rood was geen reden om als watjes in bed te blijven. Ja en niet roepen: jij lag zeker lekker te ronken daar in het Westen. Nee, ik stond om 05.00 u naast mijn bed voor een heerlijk retourtje Schiphol. Hopelijk maakt deze noodkreet uit het hart voldoende blijvende indruk dat regen noch wind noch ( haast onmogelijke) kou dat in 2021 rond 5 febr. ALLE Bello's zullen weerhouden aan te treden bij de Spar. (Ik mag overigens hopen dat Wiebe ons dan direct richting de vdW-laan leidt voor koffie met.) Voor nu een rumoerige nacht gewenst en een goede werkweeek, met steeds meer pensioado's in ons midden. Fred Ps. 2/3e van BelloWest heeft gisteren heerlijk droog door de duinen gefietst met een windsterkte van ca. 2 Beaufort.

Zondag, 09-02-2020: Verjaardagstocht Wiebe (Rocus)

Het was al weer een tijdje geleden, voorafgaand aan de rit een heftige App-uitwisseling. Informatie over het weer, afzeggingen, toezeggingen, non-of-my-business adviezen, een mooie verjaardagsinvitatie, geen klachten uit Mexico en als laatste een Nat-verklaring. Als onze Fred leest dat slechts twee bikkels (Ruud en ik dus) zich verwaardigden om de verjaardagstaart met onze Chef aan willen te snijden, zal hij ongetwijfeld woedend in de pen klimmen. En dat terwijl Wiebe ook nog een heel fraaie route had uitgezet. Zie hopelijk bijgevoegd overzicht.

Op de heenreis een heerlijke wind in de linkerzij en op de rug. Langs de Oude IJssel met nieuwe vakantieparken, ondergelopen voetbalveldjes waar alleen de bovenste delen van de doelen zijn te zien, een gigantische blokkendoos bij Steenderen en een lange tekst met plaatjes ter hoogte van de Brummense Schans, onderdeel van de Staatse Linie. Het water krijgt vandaag echter de voorkeur zodat we rap doorrijden naar Zutphen. Ondertussen genietend van de zeer wijdse IJssel.

In Zutphen strijken we neer in het Volkshuis, een alcoholvrij bolwerk sinds 1898 waar mijn vader en opa tijdens hun werkzame leven de ochtend koffiepauze doorbrachten en ik tijdens buitentekenlessen af en toe aanschoof. Fijne tent dus. En in tegenstelling tot andere Bello koffie-adressen op de zondagmorgen was het een drukte van belang: leestafel vol, ontbijtgebruikers, wandelaars en andere sporters. Gelukkig waren nog enkele monchou-punten over zodat de traktatie van Wiebe voortreffelijk uitpakte (zie de foto op de App).

Daarna werd het serieus, maar de pret was niet over. Op weg naar de Nieuwe IJsselbrug voelden we de storm al, op de brug zelf ging die echt los. Met een hoek van 30 graden fietsend, wisten de storm te doorklieven en bereikten we veilig de overkant, waar we uiteraard het fietspad langs de IJssel namen. Deze stond keurig tot aan de rand van het pad. De uitloopgebieden voor het rivierwater werden volledig benut. Soms een raar gezicht, een heel terrein met alleen maar de bovenste helft van honderden struiken. Zo bikkelden we naar Brummen, zwaaiden naar een wandelende Berend en bereikten de relatieve luwte van Leuvenheim alwaar op de bekende plek Dieren en Eerbeek opsplitsten.
Een heel fijn verjaardagsfeestje van en perfect georganiseerd door Wiebe, lekkere taart, mooie vergezichten en geen druppel regen. Is dit volgend jaar te overtreffen?


Zondag, 09-02-2020: IJsselrit (Rocus)


 

 

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.