Clubnieuws:

https://clubbello.protractus.nl/nl/Clubnieuws/

Zondag, 08-12-2019: Route (Ferry)


Zondag, 08-12-2019: Zondag 7 december2019 (Jan Rutgers)

Twello, 7 december 2019

 

Het is zondagochtend 09.30uur als Bert (Prummel) en ik uit Twello vertrekken voor onze zondagse fietstocht.

De bestemming is Hoenderloo, het waait hard en het regent licht.

Al snel wordt duidelijk dat we door de harde wind en gestage regen Hoenderloo niet zullen halen want het wordt wel erg koud door die nattigheid.

Besloten wordt om koffie te drinken in wegrestaurant Mendel.

We zitten maar net binnen of drie fietsvrienden van Club Bello n.l. Wiebe, Ferry  en Pieter komen (ook doornat) binnenvallen.

Tijdens het koffiedrinken hebben we onze regenapps vergeleken en daaruit bleek dat de regen toch echt wel voorspeld was.

Na het koffiedrinken was het dobbelen aan de beurt en jullie raden het al, een slechte dag komt nooit zonder ander onheil, en ik gooide 6, vandaar dit stukje.

Op de weg terug werden we naar huis geblazen en overschreden geregeld de 30 km.

De laatste 4 kilometer begon de regen ook nog eens met bakken uit de hemel te vallen.

Dus thuis de fiets afgespoten en gelijk onder de douche gesprongen.

Het warme water geselde mijn vingers en ik bedacht me hoe het toch kwam dat er bepaalde mensen zijn die op zondagochtend zo gek zijn met zo’n slecht weer toch op de fiets te stapppen.

En dat terwijl al die andere fietsers waarschijnlijk lekker droog bij de kachel zaten want ik heb er geen enkele gezien.

Hopelijk zijn de andere vrienden veilig thuisgekomen,  zij moesten tegen de wind door de bossen naar huis.

Mochten ze als vermist opgegeven worden weet dan dat ze uit richting van Mendel zijn gekomen.

 

Jan Rutgers

Zondag, 01-12-2019: Verwarring. (Wiebe)

Op voorstel van Rocus heb ik de notulen van de laatste ALV van Club Bello er nog maar even op nageslagen. Of het geheugen laat mij in de steek of de notulist heeft steken laten vallen, want er valt niets over te lezen. Hetgeen door de notulist niet moet worden ervaren als een steek onder water of  denken dat hem de Zwarte Piet wordt toegespeeld. Zeker niet zo vlak voor zijn verjaardag op 5 december aanstaande waar het zevende kruisje op zijn levenslijn wordt ingevuld. Harry, alvast gefeliciteerd en, zoals gebruikelijk in Oosterse- Bello-Streken ( naar het voorbeeld van: “ Gelderland levert je mooie streken “) zingen de Oost – Bello ’s je toe: ” Lang zal hij leven in de Gloria, gevolgd door een driewerf hoera, hoera, hoera.
Waar ging het nu eigenlijk over vraag ik mij af. Toch enig verval in de geestelijke vermogens zo lijkt het. Of misschien is het wel zo. Oh ja, ik weet het weer.
Mij staat bij dat er in de ALV over is gesproken dat het wenselijk zou zijn dat de Oostelijke Bello ’s zich op zondagmorgen AANMELDEN voor de te fietsen clubrit. Opdat voorkomen wordt dat iemand in zijn uppie bij de Spar staat de wachten. Of de vergadering dit heeft bekrachtigd, of er vóór- en tegenstemmers waren en welke getalsverhoudingen hieruit voorkwamen staat dus niet te boek. Maar AFMELDEN was uit den boze. Want hoe deprimerend werkt het als je met je blote voeten uit het slaapkamerraam kijkt en er achter elkaar  appjes binnenkomen van Bello ’s die zich afmelden. Dan ligt een herintrede onder het donzen dekbed in de rede, zeker als je weet ( of denkt misschien ) dat je gemalin vindt dat je ook daar je inspanningen wel weer eens mag tonen.
Keuzes zijn moeilijk, maar naarmate de leeftijd vordert maakt dat het soms ook gemakkelijker. Vandaar mijn keuze om ondanks mist en een thermometer die een temperatuur onder vorstgrens aangaf, mij naar de Spar te spoeden. Met, omdat er geen aanmeldingen waren, als mogelijk alternatief een rondje Zutphen over het asfalt mocht ik alleen komen opdraven. Maar nee hoor, Arre en Rocus stonden al onaangemeld te wachten en zo droeg iedereen op zijn wijze bij aan de misverstanden rondom het al- dan niet aanmelden voor de clubrit.
Recalcitrant meldde Arre dat hij ook heus niet van plan is aan welk voorstel ter zake zijn medewerking te verlenen. Hij komt en gaat wanneer het hem belieft zonder voorafgaande kennisgeving. En alleen aan de start is voor hem geen reden voor treurnis. Hoe Bello-like wil je het hebben.
Gedrieën vertrokken wij met de pas van een verkoudheid herstelde naar ondanks dat een snelle Rocus op kop richting chauffeurscafé. Ook Bello-like, hoewel niet iedereen het daarmee eens is, was de keuze van de route ernaar toe. Soms il- en dan weer legaal door onze bossen en langs heidevelden belandden wij na 29 km. in de armen van de meiden van het chauffeurscafé. We werden hartelijk welkom geheten maar toen er werd gevraagd naar de rekening werd ons enigszins bits  te verstaan gegeven dat afgerekend moest worden bij de kassa. Wisselende stemmingen aldaar en vandaar dat de fooi werd verdeeld onder de Bello‘s. Te gast daar  waren ook de Escargots met eveneens drie man. Beide groepen dus op minimale sterkte.
Met het gooien van een zes waande Rocus zich al winnaar van de dobbelronde maar Wiebe bleef daar niet bij achter. Beide gooiden vervolgens een 3 waarna Rocus het met een 1 tegen een 4 van zijn opponent liet afweten.  
Na de pauze werd, met de elektrische verwarmde handschoenen ( die vooral op de aandacht van Arre mochten rekenen ) van de schrijver van dit stukje op de minimale stand, de rit vervolgd  “over het rooster en door het gat “ de Loenermark in en het vervolg wordt als bekend verondersteld. Na voor de Dierense afvaardiging 51 km. op de teller en 12.37 uur op de klok konden we terugzien op een mooi verpozing op een koude zondagmorgen met een klein maar goed gezelschap van Bello ’s die zich niet hadden aan- noch afgemeld.  Hoe nu verder daarmee? Volgend jaar bespreken op de ALV.   

 

Maandag, 25-11-2019: Over de (legale) paden en lanen naar Victoria (Willem)

Deze zondag 4 man aan de start: Rocus, Wiebe, Ferry en Willem. Ook bij de Spar een flinke groep Veluwerijders, die met gravelbikes een tocht ging maken. Over mijn  dringende verzoek vooraf om over legale paden te fietsen werd in alle heftigheid gediscussieerd, maar tenslotte werd dit voorstel toch geaccepteerd en ook keurig uitgevoerd (hulde!).

Voor mij was het de eerste echte ATB-tocht dit jaar. Vorige week moest ik met een falend freewheel al na enkele kilometers afhaken. Deze week ging dat zonder technische problemen en deden alleen de benen wat moelijk als de 3 welgetrainden weer eens dat wilden bewijzen.

Uiteindelijk werd de tocht over de legale paden 50 km lang en met 450 hoogtemeters. Bijgaand kaartje laat zien, dat er ook een uitstapje door VarennA werd gemaakt (overigens ook keurig over de aangegeven route). De koffie bij Victoria was prima; de keuze aan gebak beperkt, de bediening heel vriendelijk, de gesprekken onderhoudend en ook qua temperatuur en vochtigheidsgraad was het binnen prima. 

Aangezien er geen dobbelsteen voorhanden was, hebben we kop of munt gedaan. Volgens Ferry kon dit met 3 man statistisch gezien niet eerlijk, zodat ik eindigde met de plicht dit stukje te schrijven. Wat overogens geen straf is. Ook kon ik zo vileine opmerkingen over al of niet legaal willen fietsen keurig omzeilen.

Ook de terugweg ging over mooie paden met hier en daar een technisch stuk. Drie en een half uur na vertrek waren wij weer keurig thuis, zodat ook de geplande middagprogramma's nog uitgevoerd konden worden.

Zondag, 17-11-2019: Varenna (Ferry)

Vandaag aan de start bij een temperatuur onder nul maar met uitzicht op veel zon. Present zijn Willem, Ruud, Rocus, Pieter, Wiebe en onze scribent. Het doel van de tocht is Mendel en Ruud gaat de weg wijzen. In deze tijden heeft het bos schitterende kleuren en dat heeft veel wandelaars gelokt.  Een groot deel is vergezeld van een of meer honden. Als wij er langs fietsen is een groot exemplaar serieus van plan een hap uit een van onze kuiten te nemen. Dat plan mislukt maar leuk is anders.
Willem krijgt panne. Het freewheel van zijn fiets functioneert als gevolg van de vrieskou niet meer, het draait dol. Pieter oppert nog even er over heen te plassen maar gaat toch niet tot actie over. Helaas moet Willem dan maar van ons afscheid nemen, hij stept terug naar huis. Ruud weet allerlei leuke paadjes te vinden en om half elf zijn we bij ons koffieadres. Het vriest nog steeds maar omdat er weinig wind is, is de kou niet doordringend en in de zon is het zelfs lekker als we stilstaan.
Na de pauze zet Pieter de vaart er in omdat hij op tijd thuis wil zijn. Eerst gaat het door de onovertroffen Varenna. Daarna langs enkele heide velden achter paarden aan en langs een kudde schapen. Omdat ik weet dat ik in de pauze uitverkoren ben om het verslag te schrijven maak ik een paar foto’s. Pieter vindt dat dat veel tijd kost en hij heeft gelijk. Toch ben ik mooi om half een thuis met 52 km op de teller. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot ruim 4 graden.
 

 

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.