Clubnieuws:

Zondag, 24-05-2020: De Dobbelsteen (Fred)

De Dobbelsteen.

In sommige boeken van voormalig gereformeerde schrijvers kun je lezen welke aciviteiten en spellen allemaal zondig waren.
Daar hoorde het dobbelspel zeker ook bij.
En nog erger was het beeld van dobbelende mensen in een kroeg.

Nu ligt die tijd in Nederland, althans voor het overgrote deel achter ons.
Bij mij is de vraag gerezen of met de opkomende nieuwe preutsheid ook de verdoemenis over spelletjes en over de dobbelsteen weer opkomt.
Zou deze trend worden ingezet in het Oosten van het land?
Zouden de cultuuroptimisten hier hun Waterloo moeten gaan bekennen?
Immers de laatste tijd ontbreken  ritverslagen op de Bello site.
Het doet vermoeden dat er geen dobbelsteen meer voorhanden is op de zondagse ritten.
Het zou mij een groot genoegen doen als de steen weer een stimulerende rol gaat vervullen met poetische of litteraire resultaten ot gevolg.

Ik wacht in spanning af.

Fred

Zaterdag, 09-05-2020: Hoopvol Teleurgesteld en Databeveiliging (Fred)

Hoopvol, Teleurgesteld en Databeveiliging.

Het is fietsseizoen zou in vol bedrijf moeten zijn.Voorjaarsklassiekers, al of niet in een Bello Only variant. Maar nee, we fietsen Solo in navolging van de borden langs de snelweg die Mo/No rijden propageren. Een middelbare school propageert zelfs op het fietspad met de tekst: “Fiets Solo”. Ook is de tekst " Telefoon in je zak" gesignaleerd op een fietspad.
Door dat solofietsen is het moeilijk om te weten waar je staat. Kom ik al op niveau? Zou ik de andere Bello’s al een beetje kunnen bijhouden? Met ruim een handvol trainingsritjes en een aantal weken krachttraining in het trappenhuis, was ik wel nieuwsgierig.

Afgelopen woensdag was een dag die in dit kader hoopvol eindigde. Na een duo-rit met Rijck van 76km had ik het gevoel (of de overtuiging?) dat de kracht in mijn benen weer een beetje terug kwam.

Zo’n Duo rit Corona veilig uitgevoerd kun je

het beste omschrijven als het omgekeerde

van waaierrijden. Je moet nu juist continu

vermijden dat je in de slipstream rijdt.

Lees de finesses van het waaierrijden

er maar op na op de website.

De teleurstelling kwam snel daarna in een telefoongesprek met een Bello Veteraan. Nee ik noem geen naam. Hij informeerde naar mijn gemiddelde op zo’n ritje. Garmin geraadpleegd en die gaf gemiddelden aan tussen 21,5 en 24 km/u. De veteraan gaf mij aan dat hij nog wel 25 a 26 km per uur haalde.

Jullie begrijpen dat dit voor mij een domper was. Met enige angst in mijn stem vroeg ik daarop hoe zijn gemiddelde een aantal jaren geleden was, zo ongeveer op mijn leeftijd nu. Het leek mij interessant en leerzaam. Met welk verval in de toekomst zou ik rekening moeten houden.

Deze kennis werd mij echter onthouden. De data uit het verleden werden serieus beveiligd achter slot en dichte lippen.

Hierop heb ik besloten om maar gewoon te genieten van mijn herwonnen kracht in de benen en enthousiast verder te gaan met soloritten en duoritten. Wie weet ook nog een keer een rit van alle BelloWest leden.

Ik wens jullie ook veel fietsplezier en we zien elkaar zodra koningrijk Corona plaats heeft moeten maken voor de republiek Bello met Il Presidente.

Fred

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.