Clubnieuws:

Zondag, 24-03-2019: Tivoli Kleef Tivoli (Pieter)

Es war Super Toll bei Frau Wanders

Zondag, 24-03-2019: Kleve (Bello Gebäck)

Es hat gesmäckt bei Frau Wanders "wink"

Zondag, 24-03-2019: Kleve (Bello bourgondisch)

es war super bei frau wanders, 😋!

Zondag, 10-03-2019: Regen (Wiebe)

Jan stond vorige week zondag in z’n uppie bij de Spar. Ferry en schrijver dezes vonden dat dat niet nog een keer moest gebeuren. Dus besloten we Jan deze zondag te vergezellen. Weer of geen weer. Jammer genoeg liet Jan weten dat hij andere verplichtingen had.
Geen weer vanmorgen en de reden voor Ferry en mij om aan de start te staan was vervallen.
Dus wat was er gemakkelijker dan lekker thuis te blijven? Maar de mindset die was ingesteld bleef de baas over dat idee. Dat lieten we weten op de groepsapp met de bijna zekere  wetenschap dat we het vandaag met z’n tweeën zouden moeten rooien.
Dat werd om 9.00 uur bevestigd. Het chauffeurscafé werd het doel van onze trip maar daar zijn we niet in geslaagd. Ergens, maar we weten niet precies waar, zijn we van het padje geraakt. Want na een mooie tocht over paden die we dit jaar nog niet zo nat hadden meegemaakt, kwamen we voor een tweede keer langs Landal Coldenhove in Eerbeek. Het doel werd verlegd naar Restaurant de Loenermark waar de koffie en appelgebak ons ook prima smaakte en we ons een lekker konden opwarmen. .
Na de koffie konden de regenjasjes weer aan want de droge momenten die we hadden verwacht deden zich nauwelijks voor. Daarom via de kortste weg langs de Schaapskooi en via van Ark zo snel mogelijk de Lange Juffer opgezocht en huiswaarts gekeerd.
Dat had tot gevolg dat we voor 12.00 uur thuis waren met slechts ( of misschien beter gezegd: toch nog ) 35 km. op de teller. Na de douche kijken we met genoegen op de rit terug.

Zondag, 03-03-2019: Lenterit (Jan)

De berichtgeving van Wiebe op zaterdagavond icm de weersvoorspelling beloofde niet veel goeds. Met mijn reactie 'ik kom met de atb' hoopte ik nog een enkele die-hard over de streep te trekken. Helaas, het weer, het warme bedje of andere plannen bleken spelbrekers.

Om 8.00u op de fiets via de atb-route van Velp naar de Dierense Spar. Ondanks af en toe een druppeltje bleken de omstandigheden aangenaam. Gienieten van een lekker temperatuurtje, nagenoeg windstil en goed  berijdbare paden. De ketting bleef intact...... dus genieten! De Posbank-omgeving bljift een fantastisch gebied, zeker op zo'n rustige (bijna-) lenteochtend. Een voorrecht om op de Veluwezoom te mogen wonen en recreeren.

Via de lappendeken en de Carolinahoeve bereik ik om 8.50u de Spar. Ook hier serene rust!. Na raadpleging van de app zal dat mbt de Bello's ook zo blijven. Klokslag 9.00u. vervolg ik mijn weg via de atb-route richting de Schaapsallee. Ondertussen beproef ik mijn stuurmanskunsten nog maar eens op de mooie en uitdagende nieuwe single-track rechts van het betonpad.

Goed en wel op de Schaapsallee blijkt er meteen links ook een nieuwe track te zijn aangelegd. Dus ook deze maar eens uitproberen. Het blijkt een mooi slingerpad met de nodige hoogteverschillen en uitdagingen. Op een aantal plekken overigens best link. Volgens mij heeft de ontwerper weinig of geen atb-ervaring, want er zitten een aantal hindernissen in die je niet zonder schade kan nemen. O.a. een paar diepe putten en een geprepareerde boomstam. Afstappen geblazen. Al met al wel een mooie aanvulling op de al bestaande routes en de moeite waard om in de toekomst met een groter gezelschap nog eens langs te gaan.

Na een half uurtje geconcentreerd de uitdagingen trotseren kom ik enkele honderden meters verderop weer op de Schaapsallee uit. Ik besluit via het asfalt huiswaarts te keren. Via de lange Juffer en de burgemeester Bloemersweg de Posbank op en van daaruit naar Beekhuizen.

Moe maar voldaan schuif ik om 11.00u schuif thuis aan voor de brunch.  De weersvoospelling  nodigt niet uit voor verder verblijf in de buitenlucht, dus de kachel aan en na het gooien van de zes besluit ik mijn ervaringen van vandaag te publiceren. Bij deze!

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.