Clubnieuws:

http://clubbello.protractus.nl/nl/Clubnieuws/

Zondag, 15-07-2018: 3D-tocht (Roel)

Zondag 15 juli

Bij de Spar tref ik aan:Arne,Henk,Ton,Ferry.
Het is bijna half negen als daar op zijn dooie akkertje Wiebe komt aanpeddelen.
Op mijn verzoek gaan we de 3D-tocht rijden.
We vertrekken heel rustig richting het spoor en daarna naar Ellecom.
Linksaf de Havikkerwaard in en dan naar het fietspad richting Doesburg(de 2e D!)
In Doesburg kan Arne het niet laten om zijn nieuwe Rotorbladen en zijn benen te testen op het klimmetje naar de brug.
Vervolgens rijden we richting de dijk lngs de doodlopende Ijsseltak.
Het is erg druk op de camping waar al wordt ontbeten; in een tent al met bier!
Langs Olburgen en Bronkhorst gaan we naar Zutphen.
Het is prachtig weer en we hbben een klein windje tegen.
In Zutphen moeten we de hele stad doorkruisen om op de weg naar Gorssel te komen.
We kruisen door de uiterwaarden en rond 10 uur zijn we in Gorssel.
We kiezen en terras tegenover museum More.
Vanwege het bereieken van 70 jaar trakteert Ton op koffie met appeltaart.
We zitten heerlijk in de schaduw van een enorme boom.
Na de koffie vertrekken we naar Deventer(de 3e D!).
De brug over en 3 maal rechtsaf weer de dijk op.
We volgen de bekende route langs bakker Bril richting Dieren(de 1e D!)
Ik sla bij de Soerens brug af richting Laag Soeren/Eerbeek.
Arne gaat via de Schaapsallee naar huis.
De rest rijdt door richting Ellecom
Even wat feitene en getallen:
reistijd 3 uur 16 min.
afstand 88 km
263 hoogtemeters
1718 calorien
Heerlijk gefietst maar ook lekker om weer thuis te zijn.

 

Maandag, 09-07-2018: Vierhouten (Wiebe)

Met voor de verandering 5 minuten vóór half negen verwachtte ik de eerste te zijn gistermorgen bij de Spar. Maar nee hoor, daar zit Bello Meindert al lekker in het zonnetje te wachten op de rest van de club. Tevens valt mijn oog op een rode Audi die de oprit van de Spar opdraait.  Dat zal toch niet Harry zijn? En ja hoor. Harry was vroeg wakker zei hij en dus waarom niet een ritje naar het Oosten ondernomen? Daarna kwamen Willem,  Pieter en Ferry gezamenlijk,  en Rocus  ( de laatste twee  op deze super zomerdag nota bene met windbescherming ) aanrijden. 7 Bello’s dus.
Dit jaar mogen we daar al blij mee zijn. Dat is wel anders geweest. Het kwam ook onderweg ter sprake. Waar waren Roel, Ruud, Maarten, Arne, Arre, Jan, Ton en Aart om er maar eens een handvol  afwezigen te noemen? En gastfietsers Henk uit Ellecom/Rheden en Henk uit Brummen.
Vakantie? Ziek? Geblesseerd? Verval? Onderdrukking? Werk? Of gewoon geen zin? Aan het weer kon het deze zondag niet liggen. En met het voorstel van Ferry om een ritje Vierhouten te doen ook niet.
Dus ging het gezelschap langs het Kanaal die richting op met Ferry en Pieter ( ergens anders in het peloton voelt hij zich niet meer op zijn plaats ) op kop met een heel stevig tempo. Zo stevig dat het peloton al vlot begon te scheuren hetgeen voor Meindert, met de 115 km. rit van de Veluwerijders  van de dag ervoor nog in de benen, reden was om af te haken.
Langs fietspaden, betonwegen door weilanden en boerenweggetjes schieten de plaatsnamen Apeldoorn, Wenem, Wiesel en weet ik welke plaatsen nog meer aan ons voorbij. Achter in het peloton praat Harry ( alsof er niet hard gefietst wordt ) iedereen bij die maar iets wil weten over wielen, banden, levensduur, kransjes, het verschil in racefietsen en comfortabele fietsen, kortom over alle technische ( maar ok andere )  zaken waarin hij zo goed is en je bij hem terecht kunt.
Pieter en Ferry koersen onderwijl onverminderd door met Willem, Rocus en Wiebe in het wiel en Harry keuvelend tussen de linies.  
Met uitzondering van Wiebe moeten ze ook wel, want de LBL en vooral de GBBT zit er immers aan te komen en dus moeten er kilometers worden gemaakt. Maar de gedrevenheid die elf jaar geleden door de deelnemers  bij de voorbereiding op de 1ste GBBT door de Pyreneeën aan de dag werd gelegd ontbreekt nu nog een beetje.  Er is nog tijd maar de Bello-Bus biedt maar ruimte voor 2 personen. Dus mannen, reserveer die zondagmorgen voor de Bello-ritten. Zeker zij, die straks de LBL en/of de GBBT moet fietsen.
Met de laatste kilometers voor de koffie langs de heuvelige, met bos omzoomde Gortelseweg, waar we met 47 km. op de teller het hart van de Veluwe bereiken doen we de eerste de beste uitspanning in Vierhouten aan voor de koffie. Met appeltaart en bosvruchten onder de parasol is het genieten van deze mooie dag en de sport die ons zoveel plezier verschaft. We staan daar niet alleen in. Wel menen we dat het bij voorgaande bezoeken drukker was dan vandaag. Totdat we na de pauze op de fiets stappen en het van fietsers vergeven terras voorbij fietsen waar we anders ook altijd landen. Nou ja, de koffie en het gebak smaakten op het nieuwe adres ook prima.
Na de koffie hervatten we in dezelfde slagorde de GPS-route en passeren o.a. Elspeet waar kerkgangers, waaronder mooie meiden met nog mooiere hoedjes onze aandacht trekken en ons nog enig christelijk besef bijbrengen. Daarna volgt Uddel met de wetenschap dat net buiten het dorp de klim tot aan de Amersfoortseweg  van 5,5 km. en 60 hm. begint. Eigenwijs werd door enkelen de openbare weg verkozen voor het naast de weg liggende fietspad. Schrijver dezes was Ferry en Harry aldra uit het oog verloren. Ook Willem verdween aan de horizon. Ik kon enige tijd mee in het wiel van Pieter die ook het fietspad had verkozen, maar ook hem moest ik laten gaan. Rocus fietste op de openbare weg en hoopte ik nog voor te kunnen blijven. Maar ook hij fietste mij zonder scrupules  voorbij. Tsja, over verval gesproken. Na 13 minuten klimwerk sloot ik aan bij de Bello ’s die op de kruising stond te wachten.
Nadien was het vooral afdalen, van Hoog-Soeren naar Assel, met veel fietsende medeburgers die, zo denken wij, wij de stuipen op het lijf heben gejaagd met onze snelheid over het smalle toeristische fietspad . Verder dan maar weer langs de spoorlijn naar Ugchelen waar onderweg gestopt moest worden voor het repareren van een lekke band die Willem opliep.
Na Beekbergen, Loenen, Eerbeek en Laag-Soeren  arriveerden we rond 13.00 uur in Dieren met, op mijn teller, 98,60 km. een rijtijd van 3.31.00 uur een gemiddelde van 28,03 km. en 270 hm. Een mooie rit die zeker voor herhaling vatbaar is.
      

 

Zondag, 01-07-2018: Tegen de wind (Ferry)

Vanmorgen arriveer ik samen met Henk en Pieter bij de Spar. Tegelijk komt Wiebe er aan, Rocus en Meindert staan al te wachten. Tot slot verschijnt Maarten. Zeven man sterk vertrekken we naar Laren, langs een min of meer gebruikelijke route. Wat het vandaag bijzonder maakt is de strakblauwe lucht, de geweldige temperatuur maar bovenal de strakke oosten wind. De wind draait tijdens onze tocht van oost naar zuidoost, zodat we voor meer dan drie kwart van de route de wind fors tegen hebben. In het eerste deel van de tocht nemen Maarten, Pieter en Henk afwisselend de kop, de rest gaat er graag achter hangen. Pieter probeert vlak voor de pauze nog met een sprintje als eerste op het terras te komen, maar Maarten laat dat niet gebeuren. Tijdens de koffie en gebak wordt besproken welke van de GBBT’s nu eigenlijk het mooist was. We komen er niet echt uit. Na de pauze gaat het in hetzelfde tempo weer verder en wordt deze keer door Pieter de terugweg door Doesburg gekozen in plaats van door Zutphen. Dat heeft het gunstige gevolg dat in ieder geval het laatste stuk voor de wind gereden kan worden. Eindelijk. Het was een mooie tocht waarmee we onze conditie een goede dienst hebben bewezen.

Zaterdag, 30-06-2018: Rondje Elten (Ruud)

Ook ik ben niet een schrijver die meteen een verslag meteen op de site zet. Maar toch iets sneller dan Maarten. We warwen afgeleoepn zondag met drie man bij de Spar. Pieter, Meindert en ondergetekende. We besloten om via Westervoort naar Tolkamer te fietsen. (Koffiestop aldaar) en vervolgens via Elten weer naar dieren. Lekker tempo, weinig wind en we waren voorspoedig bij de Koffie. In Tolkamer werd ons gezelschap wat internationaler. ER sloot zich namelijk een Engelseman bij ons aan (Paul) een collega van Pieter. Naar ik begrepen heb gaat hij ook mee met de LBL. KOn goed foietsen en ons tempo goed bij houden. Is meegegaan tot Laag Keppel. Wij zijjn vervolgens naar afscheid te hebben genomen door gegaan naar Dieren. Was weer een mooie rit met mooi weer. Zonder tegen bericht sta ik morgen weer bij de Spar. 

Zaterdag, 30-06-2018: Rondje Elten (Ruud)

Ook ik ben niet een schrijver die meteen een verslag meteen op de site zet. Maar toch iets sneller dan Maarten. We warwen afgeleoepn zondag met drie man bij de Spar. Pieter, Meindert en ondergetekende. We besloten om via Westervoort naar Tolkamer te fietsen. (Koffiestop aldaar) en vervolgens via Elten weer naar dieren. Lekker tempo, weinig wind en we waren voorspoedig bij de Koffie. In Tolkamer werd ons gezelschap wat internationaler. ER sloot zich namelijk een Engelseman bij ons aan (Paul) een collega van Pieter. Naar ik begrepen heb gaat hij ook mee met de LBL. KOn goed foietsen en ons tempo goed bij houden. Is meegegaan tot Laag Keppel. Wij zijjn vervolgens naar afscheid te hebben genomen door gegaan naar Dieren. Was weer een mooie rit met mooi weer. Zonder tegen bericht sta ik morgen weer bij de Spar. 

Zaterdag, 30-06-2018: Een lang verleden zondag (Maarten)

Zondag, 17 juni 2018.

Het is een mooie dag: daar moet op gefietst worden. Zo dachten althans Wiebe, Meindert, Willem en ondergetekende. Dat het vervolgens twee weken duurt voordat er een verslag is, zegt niets over het plezier van de rit, maar alles over de schrijver van dit verslag.
Het waait stevig, vanuit het westen. Dat doet ons besluiten Blaauwe Kamer aan te doen en de eerste kilometers beschut door het bos af te leggen. Dus rijden we de Schaapallee en de Burgemeester Bloemersweg richting de Posbank. Via de Emmapiramide rijden we naar Rozendaal en via de Schelmseweg en de Bakenbergseweg geraken we in Oosterbeek. De weg langs het spoor en het fietspad, dat Driegemeentenpad blijkt te heten, fietsen we naar Wolfheze en steken daar door naar Heelsum (Heelsumsepad) en Renkum. Daar verraadt de geur van de lucht dat Parenco volop draait en fietsen we dus fluks naar en tegen de frisse wind via de Wageningseberg en de Grebbedijk naar Blaauwe Kamer. Aan de koffie win ik met een ruime 6 - 5 van Wiebe om het schrijverschap van het verslag. Aan de koffie wordt ook geconstateerd dat we niet de snelheden die we jaren geleden haalden, nu niet meer halen, … en hoe dat ervaren wordt. Na enkele overwegingen komen toch uit op de waarde van Bello, namelijk dat we samen fietsen, dat er verschillen zijn, dat die verschillen gefietst mogen worden en dat we afspraken kunnen maken waar we elkaar weer treffen. Moet er werkelijk een volledige rit 35+ gereden worden, dan geschiedt dat in een andere setting.
Zonder de setting te hebben veranderd, rijden we vanaf het pontje schaamteloos 35+ over de Rijnbandijk en Drielse Rijndijk, met wind in de rug, terug naar Arnhem. In Elden stuiten we op het parkoer van de Ronde van … Elden en kunnen niet Huissensedijk volgen. Van ons stuk gebracht kringelen we door wat Zuid-Arnhemse straten om terug onderaan de Sacharovbrug te komen. Via de Schaapdijk en de Lathumseveerweg trekt Meindert ons naar Rheden. Hier stap ik uit het peloton en rijdt het resterende drietal richting Dieren en Laag Soeren. Een lekkere rit. Uit-en-thuis heb ik bijna 100 km op de teller.
Tot Morgen?

 

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.