Clubnieuws:

http://clubbello.protractus.nl/nl/Clubnieuws/

Zondag, 15-04-2018: zondag 15 april (Pieter)

Afgelopen weken zelf niet veel gefietst, laatste keer was met Ferry op tweede Paasdag en het afgelopen weekend in Lissabon rond gestruind, fietsen daar valt denk ik tegen, lopen is al flink inspanned met al die heuvels en trappen.
Nadat via de groepsapp al bleek dat het merendeel van de Bello's elders vertoeven, met name Spanje is een geliefd oord, was ik benieuwd wie er vandaag acte de présence zouden geven.
Iets voor negenen stond ik klaar voor de start bij de Spar en even later kwam Rocus gevolgd door Maarten en het kwartet werd aangevuld met de komst van Arne. Daar zou het vandaag bij blijven. Voor Maarten was het na een lange winterstop de eerste keer op de racefiets.
Hij kwam dan ook met de suggestie om maar eens naar Laren bij Lochem te gaan en wel via Deventer. In een straf tempo met de wind voornamelijk in de rug kwamen we al rond de klok van tienen in Deventer bij de brug. Totdat moment hadden Rocus en ikzelf continue het kopwerk gedaan.
Richting Laren hadden we toch wat meer last van de wind, maar om ruim over half elf met steeds meer een zonnetje erbij arriveerden we bij ons koffie adres.
Maarten nam vandaag het gebak voor zijn rekening, op 30 maart was hij jarig geweest, ja al weer 56, nog van harte namens ons allemaal en nogmaals bedankt! Tijdens de koffie ging het met name over Schier en de investeringen die daar hebben plaatsgevonden, jullie mogen het allemaal nog een keer komen bewonderen! Na de koffie ging het via Vorden richting Hengelo en Toldijk om via Steenderen en Doesburg richting huis te gaan. Op de terugweg best veel last van tegenwind en de kilometers gingen tellen, al hield Maarten zich kranig, top hoor voor de eerste keer. Net voor de bocht ricting camping het Zwarte Schaar reed Arne een stuk vooruit en net na de bocht stond hij plots aan de kant van de weg. Volgens hem liep zijn band langzaam leeg. Hij gaf aan dat we wel door konden gaan en helaas hebben we hem enkel op afstand nog gezien, ik hoop dat het meeviel. Uiteindelijk stond de teller bij mij op 97 km en een gemiddelde van bijn 29.5, niet slecht denk ik gezien de afstand en wind. Het was een welbestede zondag ochtend.

Zondag, 01-04-2018: De zuidelijke Achterhoek (Rocus)

Afgelopen donderdagmiddag gebeld door de zelf benoemde PA van de president. Er was enige twijfel gerezen over de voortgang van mijn voorbereidingen in dit seizoen. Als nog niet gepensioneerde bepalen vooral werkverplichtingen de agenda inclusief verlate vakanties. Maar ja, zo een aansporing sla je toch niet in de wind en kondig je je start op zondagmorgen aan zonder eerst de weersberichten goed in te schatten.

Willem gaf aan ook te gaan fietsen, een mooie gelegenheid om in zijn geboortestreek rond te rijden en zo ver mogelijk van de eventuele buien weg te blijven. Samen doen we al het kopwerk zodat niet alleen tijdens de pauze maar ook gedurende rit uitgebreid gepraat kan worden.

Na Doesburg nemen we de bekende 4 maal Rechts en daarna Links, om rondom Hummelo boven Doetinchem door te steken en via Wassinkbrink, IJzervoorde en ‘t Onland in Gaanderen uit te komen waarna alleen nog Terborg moet worden door gestoken om in Etten bij de koffielikeur uit te komen. Beiden volstaan overigens met ieder 1 glaasje. Bij het binnengaan van de lokaliteit nemen we enkele spetters waar.

Na de pauze via Azewijn en ‘s-Heerenberg naar ‘t Peeske. Als kopmannen besluiten we het tempo in de klim iets terug te nemen. We moeten tenslotte Dieren/Eerbeek nog halen. Als we bijna boven zijn, worden we ingehaald door enkele Veluwerijders. In de afdaling naar Beek volgen er nog meer. Benni U en Marcel de marktkoopman maken vandaag deel uit van de Groep 1. Vlak na de rotonde verzamelen ze en wij besluiten het er op te wagen, tenslotte heb ik vandaag mijn Veluwerijdersbroek aan. In vliegende vaart rijden we, eerst beschaafd achteraan hangend, daarna langzaam naar voren schuivend, via Wehl, Laag-Keppel en Drempt naar Doesburg waarna we mee doen bij de sprint op de brug. Geen goud, maar wel worden verdienstelijke plaatsen behaald. In beschaafd tempo wordt vervolgens Dieren en daarna Eerbeek – helemaal droog - bereikt.

Een bijzondere rit; een gezellige eerste helft en pauze, daarna de eerste (en mogelijk de laatste) keer een mooi stukje mee met Groep 1. Een goede training voor de TKT? De weersvoorspellingen voor komend zijn in ieder geval een stuk beter!


Maandag, 26-03-2018: Harken naar het Hilletje (Henk Nieboer (aspirant lid of was het nou gast?))

Zondag 25 maart

Als voor-aspirant-lid, vandaag ook weer eens als ‘gast’ aangeduid, stapte ik half 9 in Brummen op de fiets (of was het nou half 8?) om rond 13:00, met een taak opgezadeld (namelijk dit stukje te schrijven), weer terug te komen. Wat is er in de tussentijd eigenlijk gebeurd?

Om te beginnen was de kledingkeuze lastig. Het werd tijdens het fietsen meer dan 10 graden met een zonnetje, we vertrokken echter bij 0 graden. Aad, die volgens eigen zeggen slechts 2 uur geslapen had vond dat geen beletsel om zonder handschoenen te vertrekken.

Bij de Spar troffen we slechts 2 anderen die fietsbereid waren. Of waren we een uur te vroeg (of te laat)? Arne en Ferry namen gelijk het heft in handen en sleurden ons over de Veluwe via Schaarsbergen en Hoenderloo naar Kootwijk. Onderweg had ik het zelf wat lastig met diverse hellingsgraden, ik heb daardoor wel goed kunnen bekijken of de anderen zich wel aan de verkeersregels hielden. En ik heb minstens zoveel kopwerk gedaan als Ferry!

De reusachtige mountainbiker die ons lange tijd bijhield en mij uiteindelijk uit zijn wiel reed was misschien wat te diep gegaan. Toen het hem teveel werd sloeg hij linksaf het bos in om onmiddellijk over de kop te slaan….

Bij het Hilletje in Kootwijk werden we (Arne vooral) verblijd door de aanblik van een grote rij prachtige bolides waaronder een Ferrari 484 Spider (of zo) die volgens Arne wel 325 km/uur kon. Persoonlijk was ik blij gewoon op de fiets te zijn gekomen.

Onderweg hebben we nog smakelijk gelachen om de anekdote van Wilfried de Jong die met een 68-jarige Jan Janssen in Alpen ging fietsen en volledig aan gort werd gereden.

In Beekbergen fietsen we vol verwachting naar de wielerzaak van Ghepardo in Beekbergen. Aart had ons voorgespiegeld dat daar prachtige fietsen te zien waren. Uiteindelijk bleek dat tegen te vallen. Deze wielerzaak blijkt er een meester in te zijn collectie vakkundig verborgen te houden. Die ene Cube in het zicht stond daar waarschijnlijk als dwaalspoor.

Welk gevoel ik hier aan over heb gehouden? Laat ik het zo zeggen, dat ik met verve de rol van Wilfried de Jong heb gespeeld tijdens deze tocht!

 


 

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.