Clubnieuws:

http://clubbello.protractus.nl/nl/Clubnieuws/

Dinsdag, 13-11-2018: Afscheid van Wim (Rijck)

Lamentatiesonnet voor Wim

 

 

Wims Bellobus zal niet meer rijden. 

Ik kreeg het even echt te kwaad

Dat Wim ons zomaar achterlaat. 

Ik zag dat volwassen mannen schreiden. 

 

Ze zijn voorgoed voorbij die tijden

Dat hij op een col te wachten staat

Met banaan of lunch, altijd paraat. 

Er rest ons slechts verdriet en lijden. 

 

O Wim Peters

Qua chauffeur is er niks beters. 

Al moet ik zeggen, Wim

 

(Er zijn altijd beterweters):

Ondanks jouw vele kilometers

Dat met dwarsbalk was wat minder slim. 

 

Rijck, 10/11/18


Zondag, 11-11-2018: E-fiets (Wiebe)

Hoewel gisteravond in de ALV werd besloten de verslaglegging van de zondagse Bello-ritten te handhaven, was de animo daarvoor tijdens de pauze ver te zoeken. Geen enthousiaste scribenten vandaag onder de 3 Bello ’s die aan de start verschenen. Ferry mag je daar sowieso niet toe rekenen. En omdat hij i.v.m. zijn verjaardag op 4 november vandaag trakteerde op koffie met gebak, had hij een reden temeer om zich afzijdig te houden. Jan had een vervelende week met allerlei ongemakken achter de rug. Koelkast kapot, fiets kapot, een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts, dus die zag ook geen reden zich om zich nog meer ongemakken op de hals te halen. En dat gelamenteer kon allemaal omdat niemand een dobbelsteen voorhanden had en alternatieve aanwijsmethoden niet ter sprake werden gebracht. De enige motivatie van de schrijver van de rit van vandaag is dat dan volgende week een beroep op vrijwaring kan worden gedaan.
We hadden met 4 man aan de start kunnen staan maar Roel liet om 8.00 uur via de groepsapp weten dat het regende in Eerbeek en niet zou verschijnen. De reactie van Ferry daarop dat het vanaf 9.00 uur droog zou zijn en blijven deed Roel niet van gedachten veranderen. Welk een misvatting. Want droog weer was ons deel in het bos waar de beuken hun prachtige kleuren tonen en de terreinomstandigheden nog ideaal zijn. Hopelijk gaan de komende weken meer Bello ’s daar van genieten.  
Bij de aftrap van het ATB-seizoen vandaag heeft de Cube Reaction Hybrid SL 500 zijn intrede in het Bello-ATB-peloton gedaan. En gelijk op kop. Niet zozeer omdat Jan en Ferry bevreesd waren dat ze die e-fiets niet bij konden houden,  maar het bos heeft voor hen te veel geheimzinnigheden om uit te komen waar werd afgesproken, Victoria. Maar al snel bleek dat de laagste stand van de elektrische ondersteuning ( ECO ) de volgers noodzaakte tot maximale prestaties. Vooral op de heuvels blijkt de e-fiets oppermachtig en dan te weten dat de reserves ( TOUR, EMTB en TURBO ) vandaag ongebruikt zijn. De vraag is of het verstandig is de e-fiets een koppositie te geven. Het kan volgers te hard gaan. Het zal de komende tijd dan ook nog even zoeken zijn op welke positie de e-fiets zich het beste in het peloton kan positioneren.   
Via diverse bospaden en mooie singletracks achter Laag-Soeren,Eerbeek en Loenen kwamen we aan bij het viaduct over de A 50 nabij het chauffeurscafé. Daar kwam de vraag op koffie aldaar of toch eerst maar door de Varenna en koffie bij Victoria. Tot het laatste werd besloten. Met Ferry op kop maakten we extra kilometers en hier en daar rechtsomkeert zodat we met 30 km. op de teller in Victoria arriveerden. Er werd natuurlijk nog even nagepraat over de Bello-Dag/ALV van zaterdag en de interesse voor een GBBT, de B3D en andere touren die in 2019 op de agenda worden gezet. Wel even een dingetje is wie de Bello-Bus tijdens de GBBT moet rijden nu afscheid is genomen van Wim. Ook Jan blijkt wat dat betreft misschien nog wat ijzers in het vuur te kunnen leggen.  
Na de koffie verdween via het Deelerwoud en de heuvelenweg langs de meters en de Sprengen, de thuisreis onder de wielen door. Met een mooie rit van in totaal 49 km. is het ATB-seizoen geopend.
 

Zondag, 28-10-2018: Laatste seizoensrit op de racefiets??? (Willem)

Vanmorgen bij de start: Pieter, Ferry, Henk, Roel, Wiebe, Ruud en ik. Wiebe verordonneerde dat het de laatste rit van het seizoen op de racefiets zou zijn. Wij knikten allen van ja, maar zag ik niet enkelen achter de rug van Wiebe nee schudden? Met zo'n gezicht als: "Dat maken wij zelf wel uit!"? Het blijft ten slotte Bello, hè. Wiebe kreeg in ieder geval zijn zin: we zouden naar Bakker in Vorden fietsen en aldus kwam het peloton op gang. 't Was fris koud, maar daar waren we op gekleed. Echter niet iedereen had een Bello-hesje over zijn wintershirt, wat de betreffende fietser op een verwijtende blik van de president kwam te staan. De meesten hadden de overschoenen aangetrokken en de mountainbikehandschoenen.

Met Roel en Ruud op kop, af en toe afgewisseld door Henk of Pieter ging het via Doesburg, Achter-Drempt, Keppel en Hummelo richting Oosterwijk (tussen Zelhem en Hengelo (O). Daarna met een wijde boog over de Varssel-ring en Linde naar Vorden. Bij Bakker werden wij gastvrij ontvangen door de Patroon en de Patrones. Koffie met het Vordense appeltaartje met of zonder slagroom. Geanimeerde gesprekken over alles en nog wat. Daarnaast de op onze leeftijd gebruikelijke berichten over ziekte of erger. Plus de constatering dat alleen Pieter nog werkte (om duistere reden telde Henk even niet mee). Ook onbetaalde taken ten behoeve van de maatschappij schenen niet mee te tellen.

Vanuit Vorden reden we weer terug over Vierakker, Bronsbergen, de brug over de IJssel naar Cortenoever. We volgden het prachtige nieuwe pad langs de IJssel bij Cortenoever en reden vervolgens via Brummen en Leuvenheim terug naar huis.

Ik had 63,3 km met en gemiddelde van 26 km/uur en een maximum van 37 km/uur. Hoogtemeters: 100 en gemiddelde hartslag van 118 bpm (max 150). Bijna 2,5 uur bewogen en om 12:00 uur weer thuis.

Maandag, 22-10-2018: Verslag 21-10-2018 (Arne 'ISAAC' Heineman)

Vandaag, zondag 21-10 zijn aanwezig: Ferry, Roel, Rocus, Pieter, Henk, Ruud, Arne.
Vertrek voor bosrit naar 't Hilletje om 09:05. Bij de Spar wordt gekozen uit 1 van de beschikbare voorgeprogrammeerde routes van Ferry.
Gewenste eindtijd voor Ruud, 13 uur. Komt goed, gaan we doen. Ruud laat aanvankelijk zien dat je dan direct vanaf de start hard weg moet rijden, daar doen we een tijdje aan mee, maar na verloop van tijd ontstaat er vanzelf een prettig tempo. Ik heb zelf 5 weken niet gefietst, dus veel kop zit er niet in.
Koffie met Mon Chou taart of appeltaart wordt genuttigd na plusminus anderhalf uur fietsen, overall stevig tempo, doch niet te gek.
Terugweg ook lekker, er wordt in dit kleine peloton eigenlijk heel goed aansluitend gefietst, we kunnen het dus wel degelijk. Vanaf de Woeste Hoeve naar Loenen gaat het gas er nog even op met een maximale snelheid van 48.5 kms. Hele rit in lekker fris en zonnig herftweer, we morgen wel zeggen, een cadeautje. Eigenlijk jammer dat het officiele wegseizoen al weer ten einde loopt. 
Hartelijke groet aan een ieder,
Arne

 

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.