Clubnieuws:

Zondag, 14-07-2019: Off the beaten track (Arre)

Bij de Spar Wiebe, Ton, Henk, Ferry en schrijver dezes. Gezien de wind wordt besloten naar Deventer te koersen en eigenlijk begint het al een beetje in Hall waar we niet naar rechts afslaan langs uitspanning "Bello" maar linksaf. Vanaf dat moment totdat we aankomen bij Wiebe's bakker in Voorst is de route onbekend (en prachtig). Vanaf Voorst is het bekend terrein. In Deventer wil Ton al afslaan voor de koffie maar wat andere Bello's geven aan dat het daarvoor nog echt te vroeg is. Het feit dat Ton natuurlijk al meer km heeft gereden wordt hierbij volkomen genegeerd. In rustig tempo rijden we richting Laren totdat Wiebe op een moment aangeeft dat de laatste km voor de koffie toch echt in een hoger tempo moeten worden afgelegd. Met rond de 35 stuiteren wij Laren binnen waar koffie en taart ons allen (maar zeker ook Ton) versterken. Na de koffie besluit Ferry dat we opnieuw wat avontuurlijke moeten rijden en slaat rechts af waar wij gewoonlijk rechtdoor rijden. Vanaf dat moment is de route met telkens wisselende wegkapitein en opmerkingen over de richting van achter uit het peloton, een grote verrassing (en wat is het mooi). Als uiteindelijk Baak weer op de bordjes verschijnt raken we weer georienteerd (hoewel Ferry blijft volhouden dat hij - turend op zijn Garmin - geen moment de weg is kwijtgeraakt). Het avontuur (jawel, Willem) wordt vervolgd door het pontje in Bronckhorst te nemen om zodoende Wiebe en Henk in Dieren af te kunnen zetten. Ferry slaat af in Ellecom, ik in Rheden en Ton is - neem ik aan - na 145 km ook weer veilig thuisgekomen. Met minimaal wat drupjes regen, een heerlijke temperatuur, dito route en gezelschap weer een goed bestede ochtend.

Zondag, 14-07-2019: Route 14-7-2019 (Ferry)

Zondag, 30-06-2019: Otterlo (Ferry)

Met Ton.

Zondag, 23-06-2019: Nu echt zomer (Ton)

Nu echt zomer

Voor het KNMI begint de zomer op 1 juni. De astronomische zomer begon dit jaar op 21 juni. Ook voor mij voelt dit zo. Na een te natte en te koude fietsvakantie in Schotland en Engeland is de zomer in Nederland meer dan wel welkom. Dus zondagmorgen vroeg op de fiets om op tijd te kunnen shoppen bij de Spar. Met een rustige pedaalslag, vergelijkbaar aan de zwemslag van Maarten van der Weijden op zijn heroïsche elfstedenzwemtocht, tikte ik, zoals gewoonlijk, als eerste de fietsbeugel van de Spar aan.
Bij de vorige Belloritten was er een minimale opkomst. Hoe zal het nu zijn: Willem, Ruud, Pieter, Ferry en de notulist (de laatste drie terug van vakantie) vormden een mooie fietsgroep.

Vandaag naar ’t Hilletje met Pieter vanaf de start op kop. Niet rechtstreeks naar Beekbergen zoals gewoonlijk, maar met een ommetje via de Loenermark. Meteen al inspannend met gluiperige lange stijgingen. Lastig om in een goede cadans te komen: dus bijten om erbij te blijven. Je voorganger heeft daar duidelijk minder moeite mee: met een soepele tred bepaalt hij het tempo en geen teken van vermoeidheid. Bewonderenswaardig en dat op die leeftijd! Na een lange sprint en met 70 km op de teller zochten wij het terras van ’t Hilletje op.

Kwiek en uitgerust stapten we weer op de fiets. Via Harskamp en Otterlo ging het rechtstreeks naar de Koningsweg. Het was druk op het fietspad maar dit vormde geen belemmering om het tempo hoog te houden. Bij de Schelmseweg sloegen de anderen linksaf en ik rechtdoor (met een korte omleiding vanwege de renovatie van de Apeldoornseweg) richting de Schuytgraaf. Thuis nog voordat het echt warm werd: 115 km.
De rit was een goede investering voor de toekomst. Mannen van de GBBT moeten nu volop aan de bak om straks goed te kunnen presteren. Dus niet luieren op vakantie, maar kilo- en hoogtemeters maken.
De (afnemende?) belangstelling voor onze zondagse clubritten is een punt van aandacht en iets voor de agenda van de jaarvergadering.

Maandag, 17-06-2019: Over de Dijk (Pieter)

Gisteren zondag 16 juni, na lange tijd van afwezigheid door vakantie, zomerfeest etc, weer eens zin om met de Bello's een zondagse rit te rijden.
Om kwart voor acht een eerste appje van Willem, ik denk nu komen ze die Bello's, maar het bleef verdacht stil, ik melde dat ik zou komen en vervolgens op naar de Spar, waar ondanks het mooie weer, niemand was, ik dacht even is de start plek net als bij de Veluwerijders verplaatsd, nee dan had ik het wel gehoord.
Iets over half negen, appje van Willem, kom svp langs mijn huis, heb me vergist in de tijd. Nou ja ik was toch alleen dus overleg was niet nodig!
Willem stond al voor de deur te wachten en de keus van de route was snel gemaakt, eerst tegen de wind in en vanwege mijn forse verkoudheid wilde ik het niet te lang maken, maar eens zien hoe het zou gaan.
Volgens Willem merkte hij, behalve aan mijn stem niets van mijn verkoudheid. Via Ellecom, Rheden ging het over de brug bij Westervoort en al keuvelend besloten we richting Tolkamer te gaan, via Zevenaar, Babberich kwamen we rond de klok van tien in Tolkamer. Tijdens de koffie even mijn UK collega Paul, die in Tolkamer woont, berichtje gestuurd of hij een stukkie mee terug wilde fietsen, maar hij kwam even later met zijn beide dochtertjes en schoof aan bij de koffie. Na de koffie ging het met gezwinde spoed, met de wind deels achter en opzij over de dijk naar Westervoort en op huis aan. Exact om twaalf uur en na circa 75 km was ik weer in Ellecom, was een mooie rit. Jammer voor de andere Bello's, ik weet er zijn een aantal met vakantie maar toch niet allemaal.  Hopelijk volgende week meer deelnemers Grt. Pieter

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.