Clubnieuws:

http://clubbello.protractus.nl/nl/Clubnieuws/

Zondag, 06-01-2019: Driekoningen (Wiebe)

Een zekerheidje vanmorgen. Rocus, Jan en Ferry. Aangekondigd op de Bello whatsappgroep. Roel had zich  afgemeld en Ruud bleek grieperig te zijn. Door niets te melden hield schrijver dezes alle opties open. De stroom zal maar uitvallen nietwaar?
Maar gelukkig was dat niet het geval en stonden vier man te wachten toen ik de Spar in het vizier kreeg. Vier? Jawel, want ook Arre had besloten een tochtje te fietsen. De gevolgen van zijn val vorig jaar laten het mountainbiken nog niet toe dus dan maar op de racefiets.
Voor zover nog nodig werden nieuwjaarswensen uitgewisseld en was de datum, 6 januari, reden dat het gesprek op Driekoningen terecht kwam. Jan verhaalde dat bij hem thuis de Koningen elke dag een beetje dichter bij de kerstboom werden gezet en dat er Driekoningenkoeken gebakken waarin een boon zat verstopt. De vinder van de boon is voor die dag de Koning. Het zal Jan vast en zeker vaak gelukt zijn die positie te bemachtigen.
Nadat in nauw overleg met de raceafdeling was besloten om rond  10.30 uur te pauzeren bij Victoria werd de vaart erin gezet.
Met afwisselend Ferry, Jan en Wiebe als voorfietser en Rocus die de zaak achterin bewaakte, fietsten we een mooie route die door Ferry inmiddels al op de Bello-site is gezet. De kunst was wel om het zo te plannen dat we inderdaad rond 10.30 uur  bij Victoria arriveerden om Arre daar te ontmoeten. Dat lukte wonderwel en konden we ons laven aan diverse soorten koffie, appelgebak en cheesecake.
Natuurlijk kwam de GBBT ter sprake. O.a. de eerste vergadering waar spijkers met koppen moeten worden geslagen. Jan liet weten tijd te hebben vrijgemaakt voor deelname aan de B3D. Wiebe roept nogmaals de Bello ’s die nog niet hebben gereageerd op de deelnamevraag voor de B3D van zich te laten horen.
GEEF AUB  AAN  JA  OF  NEE  VOOR  DE  B3D !!!
De dobbelsteen gaat rollen en Ferry en Wiebe vechten het in twee rondes uit. De laatste is de winnaar en vandaar hierbij zijn verslag.
Op de fiets maar weer, richting de Jutberg. Want daar  houdt de Veluwerijders vandaag haar nieuwjaarsbijeenkomst en wordt voor degene die nieuwe of aanvullende wieleroutfit heeft besteld uitgereikt.  
 En er is koffie en soep en de voorzitter houdt een motiverende nieuwjaarstoespraak.
Dit alles maakt Jan niet mee want die gaat na de pauze parallel aan de A50 gelijk richting Velp. Maar hij is dan ook geen Veluwerijder.
Arre treffen we er wel weer. Gezamenlijk snoepen we van de laatste soep en gaan daarna huiswaarts. Ergens tussen half één en één uur parkeer ik de fiets bij het stopcontact in de garage na een mooie en gezellige rit van 47 km.     
 

Zondag, 06-01-2019: Route 2019-01-06; verslag volgt nog! (Ferry)


Donderdag, 03-01-2019: Oudejaarsrit (Jan)

Het jaar dient goed afgesloten worden! Dus maandagochtend voor dag en dauw (om 8.00u!) mét verlichting bij Beekhuizen via de atb-route op weg naar de Spar. Een mooie tocht door een rustig en schemerig bos. Keuir om 8.50u. bij de Spar. Al gauw komt Meindert aan fietsen en even later ook Roel eb Ruud.
We vertrekken naar Victoria, Hoenderlo. Meindert heeft voor het eerst weer eens de ATB onder zijn kont en moet stevig aan de bak. Respect! Onder de coachende begeleiding van Ruud en over de mooie re harde paden gaan we op weg. Onderweg krijgen we van nog even uitleg over de sprengen en hoe deze lang geleden (handmatig) tot stand zijn gekomen. Mooi op tijd bereiken we Victoria en genoeten we van een lekker stukje appelgebak bij de gebruikelijke dubbele ronde kofiie.
Meindert vertelt verheugd over zijn nieuwe klus die hij in  februari in Eerbeek op gaat pakken: interim directeur financien(bijde Veco??). Het leven ziet er dan ineens weer heel anders uit.
Op de terugweg pak ik bij de Woeste Hoeve de afslag naar rechts richting Terlet en de Koningsweg. Een mooie route met prachige vergezichten die ik nog niet eerder heb gereden. De moeite waard. Via de Rosendaalse Heide bereik ik al snel Velp en om 11.45u spuit ik mijn fiets voor de laatste keer in 2018 af.

Inmiddels is het 2019: ik wens alle Bello's een fantastisch en vooral geond 2019.


 

Zondag, 30-12-2018: De laatste zondagse ATB rit van 2018 van Club Bell (Pieter)

Na praktisch de hele maand December verhinderd te zijn geweest, vandaag eindelijk weer eens de mogelijkheid om te gaan. Lekker weer, niet koud en geen regen voor de ochtend voorspelt, dus dan verwacht je eigenlijk een hoge opkomst.
Zeker na de Kerstdagen kunnen alle goede voornemens in de praktijk worden gebracht, of hebben de Bello's die niet?
Om kwart voor negen kwam Ferry me ophalen, geen Henk deze keer, dus op naar De Spar. Rocus stond ons al op te wachten en ook even later kwam snelle Jelle, oh nee Wiebe, al op de elektrische ATB aangesneld. Helaas bleef het aantal ook vandaag beperkt tot vier man. Nadat zowel Ferry als ik even op de fiets van Wiebe een klein stukje mochten rijden was het tijd om te gaan. Ik wacht trouwens denk ik niet tot mijn 75ste om een dergelijke fiets aan te schaffen, voelt wel heel fijn!!
Het chauffeurscaffé was onze bestemming voor de koffie en met voornamelijk Ferry op kop werd er zoveel mogelijk van de normale route afgeweken en desondanks arriveerden we rond de normale tijd bij Mendel. Tijdens de koffie kwamen min of meer de gebruikelijke zaken ter sprake, het komend Schier weekend en de organisatie van de GBBT.
Na de pauze werd gekozen om het gebied tegenover Mendel te verkennen, de Verene, schrijf ik het zo goed?, kon het niet zo snel lezen toen we het gebied verlieten en Wiebe me wees op de naam op een schuur, die man gaat ook zo snel !!
Vervolgens koos Ferry het Deelerwoud om door heen te fietsen, normaal gesproken kiezen we dan het tunneltje om weer richting de Loenermark te gaan, maar nee vandaag dus niet en bleven we in het Deelerwoud  Met weer Ferry op kop  en ook nog eens met een fors tempo, ging het helemaal naar het eind waar we bij het cross circuit uitkwamen, hier werd druk geracet, hebben nog heel even staan kijken naar de geweldige sprongen die ze maken. Vervolgens werd koers gezet naar het Rozendaalse veld, maar net dat ik dacht aan te moeten zetten voor de steile klim, werd door Wiebe beslist dat we het pad richting Van Ark op moesten. Uiteindelijk  via allerlei kleine paadjes belanden we op het fietspad richting de boswachterswoningen waar de klim begint richting de Elsberg, ondertussen voelde ik mijn benen al flink en ik was blij dat we boven waren, hier namen we afscheid van Rocus, die in de klim  Ferry goed kon bijhouden. We kozen voor de afdaling van de Lange Juffer, waarbij Wiebe op een gegeven moment de route naar Dieren nam. Na 57 kilometers en de nodige hoogtemeters waren we om goed half één weer thuis. Mooie rit vandaag, ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en tot begin januari. 

Zondag, 23-12-2018: Bello ontwaakt (Ferry)


Vandaag is Bello weer enigszins uit de “winterslaap” ontwaakt. Na drie zondagen totale radiostilte is er weer gemountainbiked!! Jan, al fietsend vanuit Velp, staat al bij de Spar evenals Rocus (uit Eerbeek fietsend!) als ik arriveer. Wiebe (om de hoek) komt er even later aan op de E-ATB. Natuurlijk niet zo’n geweldige opkomst maar we moeten het er mee doen. Niemand hoeft om de een of andere reden vroeg thuis te zijn dus we besluiten naar Papendal te fietsen. Eens kijken of we de leuke paden van Ronald die Wiebe en ik op woensdag met de Veluwerijders rijden zelf ook kunnen vinden. Wiebe snelt vooruit met Jan al pratend naast hem. Hij heeft zo te zien geen enkele moeite met het door (de motor van) Wiebe ontwikkelde tempo. Rocus en ik duidelijk wel. Het lukt wonderwel de single tracks van de woensdagen te vinden. Door het stevige tempo zijn we mooi op tijd bij hotel Arnhem, juist op het moment dat de eerste druppels vallen. Na de pauze druppelt het nog steeds en dat zal het ook blijven doen. We vinden al snel het kleine tunneltje onder de A12 dat alleen nog gebruikt wordt door de enkele mountainbiker die het weet te vinden. We komen voorbij het PMT, dat tegenwoordig ECHOS home de Landing (??) genoemd wordt waarna we de Veluwezoom weer bereiken. Jan neemt de route naar het Rozendaalse Veld en wij gaan bij de brandtoren door de heide richting de lange Juffer. Wiebe weet nog een extra lusje te vinden langs de Carolinahoeve. Rocus rijdt echter door richting Laag Soeren. Om 12:45 ben ik thuis met precies 60 km op de teller. We hebben afgesproken volgende week zondag weer te rijden als het weer het toelaat.

Ik wens iedereen die dit leest fijne kerstdagen.


 

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.