Clubnieuws:

Zondag, 13-10-2019: Teuge en omstreken (Pieter)

Vandaag beloofd het een mooie zonnige dag te worden, althans volgens de voorspellingen van begin van de week. Echter toen ik vanmorgen opstond was er geen zonnetje te bekennen en het was amper droog. Toch maar in de Bello outfit me gereed gemaakt, tenslotte is het nog een paar keer op de racefiets, voor dat we het bos weer opzoeken. Ferry meld zich stipt om kwart voor negen en gezamenlijk gaan we naar de Spar waar alleen Wiebe zich nog meldt, daar blijft het vandaag bij.  Waar gaan we heen vandaag? Volgens Ferry kunnen we het beste richting het Noorden, daar is de minste kans op regen, maar wel op de terugweg de wind tegen. We besluiten via Deventer naar Teuge te gaan en met de belofte aan Wiebe dat we het rustig aan gaan doen, vertrekken we.
Via het kanaal, richting Hal en via een mooie route belanden we aan de zuidkant van Deventer, wel is het steeds opletten in de bochten, veel binnenwegen zijn glad vanwege de klei en modder door het oogsten van maïs en andere gewassen. We belanden via Twello aan de achterzijde van het vliegveld en om exact half elf zitten we aan de koffie. Tijdens de koffie wordt al vooruit geblikt op de komende ALV en komen wat pensioen perikelen aan de orde.
Na de koffie gaan we via de binnenlanden richting Wilp, Klarenbeek en uiteindelijk belanden we met steeds de wind op kop bij het kanaal bij Eerbeek.
Ondertussen laat eindelijk de zon zich af en toe zien en is de temperatuur prima.
Complimenten aan Ferry, hij blijft maar op kop sleuren en houd ons uit de wind, chappau!!
Om even over twaalf ben ik weer thuis, met bijna 80 km op de teller, een mooie rit.

Zondag, 22-09-2019: Tolkamer 2 (Ferry)

Het belooft een zomerdag te worden, misschien wel de laatste van dit jaar. Maar als ik van huis vertrek is het nog behoorlijk fris. Als ik de Spar arriveer staat iedereen al in de starthouding: Roel, Ton, Henk, Willem en Ruud. Omdat het zuidoosten wind is wordt besloten naar Tolkamer te gaan.

Roel voorop (dat zal de hele tocht ongeveer zo blijven), samen met Ruud. Door Doesburg gaat het en daarna langs de IJssel. De wind komt steeds meer op kop, zelf heb ik daar echter weinig last van gezien mijn positie achteraan. Zeker langs de Neder-Rijn staat er een forse wind, maar met de hulp op kop van Henk, Willem en soms ook Ton blijft onze snelheid onverminderd hoog.

Ondertussen begint de temperatuur aardig op te lopen. Op het standaard terras in Tolkamer is het nog niet zo druk als wij genieten van drie appeltaart met en drie appletaart zonder. Er wordt nog een balletje opgeworpen om over Emmerich, Elten, de Elterberg of de Peeskesberg terug te gaan maar uiteindelijk wordt het gewoon recht door Zevenaar.

Op de stukken waar we de wind vol achter hebben loopt de snelheid aardig op. Terug in Doesburg is het al een drukte van belang nav de Doesburgse Kadedagen. Na 80 km (gemiddeld 28,5 km/h) ben ik weer thuis.

Zondag, 22-09-2019: Tolkamer (Ferry)

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.