Clubnieuws:

http://clubbello.protractus.nl/nl/Clubnieuws/

Zondag, 26-05-2019: Blauwe Kamer (Ferry)

Vandaag met 5 Bello’s aan de start, Ruud, Arre, Jan, Henk en mijn persoon. Arre komt met een zeer treurige mededeling. Zijn moeder is vorige week op 87 jarige leeftijd overleden na een val met de fiets. Gisteren was de uitvaart. Nogmaals van harte gecondoleerd Arre. Beter nieuws is dat hij onlangs samen met Stella de 100 cols tocht heeft volbracht op de tandem. Voorwaar een indrukwekkende prestatie!

Al snel wordt besloten richting Wageningen te gaan en wel via de geaccidenteerde route. Arre is goed getraind en zet er meteen de vaart in. Over de Elsberg naar de Emma pyramide. Hier haakt Ruud af en gaat terug naar huis want hij voelt dat hij niet helemaal in orde is. Vervolgens gaan we over de Schelmseweg, door Oosterbeek omlaag en daarna de Italiaanse weg op. We passeren Heelsum en Renkum en besluiten boven op de Wageningse berg door te rijden naar de Blauwe Kamer. Na 55 km is het tijd voor koffie en gebak.

Na het veerpont over de Neder Rijn gaan we met hoge snelheid richting Arnhem want we hebben nu de wind mee. Na de Pleybrug slaat Jan af richting Velp en vervolgen wij de route langs de IJssel. In Rheden volgt het afscheid van Arre en besluiten Henk en ik nog even de Rozenbos te pakken en daarna langs de Carolinahoeve terug naar huis te gaan.

Minder dan drie maanden zijn er nog te gaan voor onze GBBT en te hopen is dat iedereen voldoende voorbereid aan de start komt want het wordt pittig. Onze rit was in ieder geval een goede training voor de GBBT. Na 105 km en ca. 600 hm ben ik weer thuis.


Zondag, 19-05-2019: Zomerse IJsseltocht (Ton)

Zomerse IJsseltocht

 

Het voorspelde fraaie wielerweer motiveerde zeven Bello’s tot een zondagse ochtendrit. Wiebe, Arne, Ruud, Ferry, Willem, Jan en ikzelf, la fine fleur van Bello, waren op deze zondag aanwezig om er een rustige en qua afstand gelimiteerde rit van te maken.
De dag nadat Nederland een bekend liedjesfestival heeft gewonnen en volgend jaar het centrum van het Europese zangfeest zal zijn waaraan veel lhbt’ers plezier zullen beleven. In het centrum van de journalistiek was er een prestigieuze prijs voor F.M. (ja de broer van en ook fietser). In een centrumpositie bevindt zich ook Rocus (vandaag niet aanwezig). Als veelvuldig gediplomeerd boekhouder heeft hij zich toch maar opgewerkt van kassier bij Bello tot thesaurier van de drukpers van de europese financiële machthebbers. Hij werd vandaag door ons node gemist; buiten zijn boekhoudkwaliteiten is hij ook gecertificeerd wegkapitein en deze kwaliteiten hadden we nu echt nodig. Was de heenrit naar Deventer nog beheerst met Wiebe op kop (goed zo!), na de pauze werd het anders en ging de rem eraf. Door een ongecoördineerde actie van één van ons moesten we onze alertheid aanspreken om niet in de berm te belanden. Zo’n incident had een wegkapitein met gezag kunnen voorkomen.


Enkelen van ons wilden weer op tijd terug zijn en anderen kwam dat ook wel goed uit. Vandaar een rit zonder veel poespas naar Deventer. Op ons bekende koffieadres op de markt had men nieuw koffiegebak op de kaart staan. Caramelgebak bestrooid met haver: twee grote voedzame punten voor de prijs van één. Dat leek ons wel wat. Voor enkelen is één zo’n energiebrok genoeg en thuis heb ik daarom samen met Toos de andere punt bij de koffie geconsumeerd.
Op het terras kwamen enkele economische systemen ter sprake (wijsneuzen zoals wij zijn) en wat de burger dit oplevert. De conclusie was dat de belangen van gepensioneerden al door het afvoerputje zijn gespoeld en zij dus niets te verwachten hebben.

Nadat op het plein Go Ahead supporters zich verzamelden voor de play offs (gelijkspel) vertrokken wij huiswaarts. Een briesje in de rug hielp om het tempo op te voeren. De kopmannen werden gemaand om het niet te gek te maken. Een leeftijd gerelateerde snelheid past ons allen! Dan zal Meindert ook weer gauw bij ons aansluiten.
Bij het kanaal splitste de groep zich. In Ellecom zag ik Jan en Ferry weer. Met Jan ben ik richting huis gefietst. Ferry, één van onze betere grimpeurs, besloot om nog een rondje Posbank te fietsen. De meesten van ons zijn, zoals gepland voor het middaguur weer thuis. Ik niet zo veel later met 115 km op de teller. 

 


Zondag, 12-05-2019: Naar Wageningen met zijn vieren (Willem)


In 't kort: Jan, Ruud, Arne en Willem. Rondje van 81 kilometer over de Posbank naar Wageningen. Twee kilometer opgebroken weg, waardoor 1 lekke band. Koffie met op de Wageningse Berg. Met pontje oversteken en over de dijk weer terug via Arnhem. 330 hoogtemeters en mijn gemiddelde lag op 25,5. Van de andere drie was dat gemiddelde vast een stuk hoger!
 

Zondag, 05-05-2019: Teuge (Ferry)

Vanmorgen stonden Pieter en ik 5 minuten te vroeg bij de start. Vijf voor half negen dus, en nog niemand te zien. Stipt half negen komt Jan nog aanrijden. Dus zijn we met drieën. Grote kans dat je dan een verslag moet schrijven. Dat is dan een van redenen waarom het jammer is dat er maar zo weinig Bello’s zijn komen opdagen. Aan het weer kan het niet liggen want in al die jaren was de gemeenschappelijke opvatting altijd dat men liever bij lage dan bij hoge temperaturen reed. (Pieter en ik overwegen een voorstel te doen het startpunt van de Spar in Dieren te verplaatsen naar het dorpsplein in Ellecom. Jan kan zich hier in vinden.)

Maar goed, we besluiten naar Teuge te fietsen. We hebben dus eerst de wind tegen. Maar de zon mee. We gaan dit keer niet linksom maar rechtsom. Eerst een stukje door de Veluwe. We nemen de Elsberg, daarna langs de A50 tot het chauffeurscafé, dan (voor ons nieuw) langs vakantiecentrum de Hertenhorst naar Lieren en een lang vrij liggend fietspad door de velden. We bereiken vliegveld Teuge na 47 km om exact 10 uur, juist op het moment dat de zaak geopend wordt. Jan trakteert hoewel hij niet jarig is. Ik gooi te hoog met de dobbelsteen. Er komen nog twee fietsgroepen binnen waaronder een afvaardiging van de Veluwerijders. We besluiten terug via een korte route te gaan. De lucht is nu donkerder en halverwege worden we getrakteerd op een hagelbui en daarna op een aantal regendruppels. De weg blijft zo goed als droog. Tien over half twaalf ben ik thuis na 78 km. Jan heeft er 26 km extra bij. Vroeg terug, dat krijg je als je zo vroeg vertrekt.

Maandag, 29-04-2019: 's Heerenberg via een prachtige omweg (Willem)

Gisteren 5 man bij de Spar: Jan, Pieter, Ferry, Ruud en Willem. Flink wat wind, dus eerst maar tegen de wind in. Was het nu oostenwind of zuidenwind? Jan had op weg naar Dieren de wind achter gehad. Daarom maar naar het zuid-oosten. Emmerich misschien? Nee te ver, vond Ferry nadat hij de 217 routes in zijn Garmin geraadpleegd had. 's Heerenberg kon wel en daarvoor had Ferry een prachtige route. Pieter opperde koffie bij kasteel Bergh en dat werd het dus. We gingen via Doesburg naar Westervoord en toen langs allerlei, voor mij nieuwe, weggetjes langs de Rijn via Pannerden naar Tolkamer. Vandaar via Spijk en Elten naar ´s Heerenberg. Hoezo Emmerich te ver? De ontvangst bij het kasteel was hartelijk. De koffie en het gebak helemaal prima, net als de sfeer overigens.
Na de pauze, via Zeddam naar Didam en vervolgens langs de Oude IJssel naar Doesburg en door naar Ellecom en Dieren. Pieter klaagde af en toe wat over de wind, Willem over zijn knie, Ruud over zijn gekneusde ribben, maar verder ging het prima wink. Voor Angerlo was Jan al weer afgeslagen richting Velp, maar die had de nodige kilometers er al opzitten voordat hij bij de Spar aankwam.

 

Meld je hier aan om een e-mail te onvangen als er clubnieuws op de website wordt gezet.
Geef hieronder je e-mailadres om je aan te melden (opt-in):

Afmelden voor deze service (opt-out) kan altijd door in de toegestuurde e-mail op de afmeldtekst te klikken.